16. juni 2024

Er du klar for en skikkelig spøkelseshistorie? Bli med til Västanå Teater og se Selma Lagerlöfs klassiker om presten Herr Arnes pengekiste på Berättarladan. Reiseleder er Øivind Roos og turen inkluderer bussreise, billett og middag i pausen.

Destinasjon: Sunne
Avgang: 7. juli 2024 kl 13:00
Retur: 7. huli 2024 kl 19:00

Pris kr 1290 inkluderer billett, bussreise og middag

Bindende påmelding innen 1. juni til berg@skysstasjon.no eller til telefon 908 79 105/628 13 200.
Merk: begrenset antall billetter. Forestillingen varer i 3 timer inkludert middag.

Avreise Roverud kl 13:00
Vi plukker opp på Kongsvinger stasjon kl 13.15
Forestillingen starter kl 16:00

Herr Arnes penningar er en spennende spøkelseshistorie, der Selma Lagerlöf holder oss på tå hev gjennom hele forestillingen. Handlingen har bakgrunn i virkeligheten og foregår i Bohuslän den kalde vinteren 1586. Det er en tid med stor uro i samfunnet, stadige kriger mellom Sverige og Danmark-Norge og også underliggende religiøse konflikter mellom katolisismen og den lutherske reformasjonen.

I Marstrand pågår en intens sildeperiode, som har fått fiskere og kjøpere fra hele Nord-Europa til å søke øya. Der det er en Klondyke-atmosfære, samles mengder av mennesker som vil tjene penger. Marstrand fikk rykte på seg for å være det mest umoralske stedet i Norden. Under disse omstendighetene blir den lutherske presten Herr Arne og hele hans familie myrdet. Morderne slipper unna med Herr Arnes store pengeskrin i eik. Men prestens penger er allerede tilsmusset da herr Arne selv stjal skatten hans fra klostrene.

Bare én i familien slipper i live, den stakkars fosterdatteren Elsalill. Hun blir tatt hånd om av en fiskehandler, Torarin, og må begynne å rense fisk nede på brygga i Marstrand for å tjene til livets opphold. Men de døde kommer til live igjen, slike brutale drap må løses og forbrytelsen hevnes. Det blir en overnaturlig, psykologisk grusom lek med naturen som en lettelse, ettersom isen har lagt seg hardere enn vanlig og til tross for at isen løsner andre steder, nekter den å reise seg. Først må morderne finnes og straffes.