22. mai 2024

Bli med til Stockholm og gå i fotsporene til visekunstnerne Carl Michael Bellman, Evert Taube og Cornelis Vreeswijk. Vi reiser ut i skjærgården, vandrer i gamla stan og oppsøker steder som var viktig for de tre kjempene som formet svensk musikk.

Destinasjon: Stockholm
Avgang: 1. august 2024
Retur: 4. august 2024

Vi gjentar fjorårets vellykkede kulturreise til broderlandet. Denne gangen er målet Stockholm og de tre trubadurene Bellman, Taube og Vreesvijk. Vi bor på Clarion Hotel Amaranten, som ligger på Kungsholmen like ved Gamla Stan. Syngende og underholdende reiseledere er Øivind Roos, Eva Vermundsberget og Lars Ovlien.

VI bor tre netter på Clarion Hotel Amaranten. Foto: Strawberry.

Torsdag 1. august

Avreise fra Kongsvinger stasjon kl 09:00. Vi stopper for lunsj i Arboga. På veien blir det masse prat om artister og om historie (vi følger jo ynglingene «hjem») og middag på Clarion Hotel Amaranten om kvelden.

Fredag 2. august

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi skal på båttur i skjærgården i Evert Taube sine farvann, med allsang, vals ombord og lunsj på en hyggelig skjærgårdsøy! Middag på hotellet om kvelden.

Stockholms skjærgård er Evert Taube sine farvann.

Lørdag 3. august

Avreise fra hotellet etter frokost. Vandring på Söder med besøk i Cornelis-parken og Katarina Kyrka og spiller litt Cornelis underveis. Videre over til Gamla Stan, der vi spiser to-retters lunsj på restaurant Movitz kl 13:00. Vi synger litt Bellman, før vi går fordi Taube-statuen utenfor Gyldne Freden. Buss tilbake til hotellet for å slappe av litt for de som ønsker det.

Avreise fra hotellet kl 17:45. Vi spiser tre-retters middag på Djurgården på restaurant Solliden. Buss hjem til hotellet etterpå.

Vi spiser tre-retters middag på restaurant Solliden.

Søndag 4. august

Frokost på hotellet før avgang hjem og lunsj i Årboga på veien. Vi stopper i Charlottenberg før vi krysser grensa, for de som ønsker å handle litt.

Meld din interesse til berg@skysstasjon.no eller på telefon 908 79 105/628 13 200.