16. juni 2024

Vi skal endelig på Rørosmartnan igjen i 2024! Rørosmartnan ble arrangert for første gang i 1854 og er et tradisjonsrikt vintermarked som kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner som du ikke kan oppleve noe annet sted enn på Røros!

Destinasjon: Røros
Avgang: 19. februar 2024 kl 09:00
Retur: 22. februar 2024 kl 18:00

Pris pr pers i dobbeltrom: kr 4.690
Tillegg for enkeltrom: kr 1 050

Påmelding til berg@skysstasjon.no eller 908 79 105 innen 15. januar 2024.

Rørosmartnan ble i utgangspunktet arrangert fordi bergverkssamfunnet på Røros trengte å få tilført nærmest alt av nødvendige varer utenfra. I starten varte det fra nest siste tirsdag i februar til førstkommende fredag. I moderne tid har det blitt utvidet til lørdag.

Mandag 19. februar

Vi setter kursen mot Savalen hvor vi skal bo på denne turen. Savalen Fjellhotell ligger idyllisk til ved sjøen Savalen og har en flott og avslappende spa-avdeling. 
Middag nytes på Savalen på kvelden.

Tirsdag 20. februar

Vi spiser frokost på hotellet, før vi reiser på åpningen av Rørosmartnan og får en hel dag i byen som står på UNESCOs verdensarvliste.
Etter en innholdsrik dag på Rørosmartnan setter vi oss i bussen igjen og tusler tilbake til Savalen, hvor middagen blir servert på kvelden. 

Foto: Destinasjon Røros.

Onsdag 21. februar

Det er igjen muligheter for en dag til på Røros, eller du kan tilbringe dagen på Savalen og kanskje utnytte den flotte spaavdelingen, gå en tur i fjellet eller bare slappe av. Middag på Savalen på kvelden.

Torsdag 22. februar

Vi spiser frokost før vi begynner på hjemreisen.

Med forbehold om uforutsette endringer og forhold utenfor vårt herredømme.