16. juni 2024

Fjorårets oppsetning høstet gode kritikker og lovord fra store og små og var en kjempesuksess!
Derfor vil vi invitere deg med på denne flotte opplevelsen når spillet blir satt opp på nytt i 2023.

Destinasjon: Kirkenær, Grue
Avgang: 26. mai 2023 kl 12:00
Retur: 27. mai 2023 kl 16:00

Pris per pers i dobbeltrom: kr 3 490
Tillegg for enkeltrom: kr 250

Bindende påmelding til berg@skysstasjon.no eller 908 79 105 innen 1. mai 2023.

Teaterforeningen Grue -22- presenterer:

Kjerkebrannspillet: Balladen om brannen og elva, av Martin Høgberget.
Regi: Sten Bjørge Skaslien Hansrud 
Musikalsk ansvarlig: Klas Anders Haglund
Scenografi og kostyme: Mette J. Skogbakken

I hovedrollene: Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Ola Magnus Gjermshus, Turid Rivertz Vatne, Martin Myhr og Hanne Frysjøenden. I tillegg et stort ensemble med statister, sangere og dansere. Profesjonelle musikere.

Paraply ikke tilllatt. Ledsagerbevis gjelder.

Tekst hentet fra grue22.no:

Balladen om brannen og elva

Den 26. mai 1822 inntreffer en fryktelig ulykke under pinsegudstjenesten i Grue kirke. En eksplosiv brann oppstår midt under høymessen, dørene slår innover og sperrer rømningsveiene. 116 mennesker brenner inne og omkommer i løpet av minutter i et ufattelig ildinferno. Lamslåtte overlevende står på kirkebakken og ser sine kjære hjelpeløst bli ildens rov.

Historien fortelles gjennom en gjennomgående episk ballade og gjennom historiene til en far i vår tid. «Balladen om brannen og elva» synges fortsatt i dag, og tar oss med fra en far og sønn ved Glommas bredde i 2022, tilbake to hundre år i tid. Men dypest treffer historien om menneskene som rammes av ulykka i ei fattig bygd i ei vanskelig tid. Martin Høgbergets gripende historie tar oss med langt bak dokumentaren de historiske faktaene, og inn i sinnene til menneskene som må leve videre med traumene.

Foto: Martin Høgberget

Program:

Dag 1: Bussen går fra Oslo bussterminal kl 12.00 og vi stopper for en lunsj på veg mot Grue. Det vil selvfølgelig også være mulighet for påstigning mellom Oslo og Grue. Vi kjører en liten omvei om Grue Finnskog og Svullrya, og får med oss eminente Øivind Roos som lokalguide på turen gjennom Finnskogens mystiske skoger, før vi sjekker inn hos Skaslien Gjestgiveri. Der får vi en nydelig 2-retters middag før vi skysses bort til spelet som begynner kl 19. Vi skysses tilbake til Skaslien etter endt spel.

Dag 2: Vi spiser en deilig frokost på Skaslien før vi setter oss i bussen og reiser mot Kongsvinger. På Kongsvinger blir vi møtt av Lars Ovlien som skal ta oss med på en guidet vandring i Øvrebyen (Gamlebyen i Kongsvinger) og på vakre Kongsvinger festning. Det blir en lett lunsj i Øvrebyen før bussen tar oss tilbake mot Oslo.

Kongsvinger festning fotografert mot sørvest med byen og Glomma i bakgrunnen. Foto: Forsvarsbygg

Med forbehold om uforutsette endringer utenfor vårt herredømme.