22. mai 2024

Bli med oss til tradisjonsrike «Junikveld» søndag 2. juni. Det Norske Teater med ensemblet fra Heil Ved, Birgitte and the Dusty Trails og Erik Lukashaugen topper plakaten. På turen fra Kongsvinger til Oppistu’n Børli vil guide Øivind Roos fortelle om Hans Børlis liv og virke.

Destinasjon: Oppistu’n Børli
Avgang: 2. juni 2024 kl 10:30
Retur: 2. juni 2024 kl 17:00

Vi plukker opp på jernbanestasjonen i Kongsvinger og stopper innom idylliske Børlis plass på Skotterud underveis til Oppistu’n, der Eva Vermunsberget er med og underholder. Øivind Roos er kjent som en engasjert og kunnskapsrik guide og har selv tonsatte en rekke av Børli sine dikt og stått bak flere store teateroppsetninger om dikterhøvdingen.

I prisen på kr 1095 per person er det inkludert inngang, buss tur/retur, guide og den populære Børli-pletten med én drikke fra Max Ivan.

Bindende påmelding til berg@skysstasjon.no eller tlf 908 79 105 / 628 13 200

Programmet for i år:

Det Norske Teatret med utdrag frå Heil ved, eller Halv ved …

Erik Ulfsby, Lars Mytting, Stein Torleif Bjella og Jon Bleiklie Devik

Til Junikveld kjem Det Norske Teatret med utdrag frå Heil ved, eller Halv ved om du vil. Regissør for framsyninga, Erik Ulfsby, fortel om korleis framsyninga blei til – gjennom skogsarbeid og prøvetid ute i skogen. Forfattar Lars Mytting deltek med ord, øks og pipe. Trubadur Stein Torleif Bjella vil tonesette det heile med praktisk arbeid og låtar han har snikra spesielt for teaterframsyninga Heil ved, i lag med skodespelar Jon Bleiklie Devik.

Heil ved – ei lågmælt framsyning om ved, vedarbeid og norsk vedfyringstradisjon – har, som Lars Myttings bok Hel ved, treft ei nerve hos folk. I framsyninga på Det Norske Teatret får publikum oppleve at eit tre blir felt, kvista og kløyvd på scenen. Kva er det som fascinerer oss slik ved å sjå andre arbeide? Og kva tenkjer vi på medan i arbeider, eller ser på at andre gjer det? Kva gir den beste veden? Kva er den beste måten å fyre opp på?

Birgitte and the Dusty Trails

Emma Birgitte Ovlien, Sindre Berg, Per Andreas Brinck Strøm, Tobias Strid og André Bekengen

Mange vil kjenne igjen vokalisten Emma Birgitte Ovlien fra årets sesong av The Voice. Kongsvingerbandet Birgitte and the Dusty Trails har gleden av å dele egne låter og kjente coverlåter. Inspirert av blues og rock, streber de etter å bringe en unik countrystil til sine lyttere.

Erik Lukashaugen med band

Bjørge Verbaan, Krister Skadsdammen og Pål Ellingsen

Erik Lukashaugen omtales som en av Norges travleste visesangere, mye takket være hans tolkninger av Hans Børli.

Børli-albumene Av en sliters memoarer (2013) og Vi eier skogene (2018) ble hyllet av så vel kritikere som publikum og ble belønnet med henholdsvis Vidar Sandbecks kulturpris «Regnbågåbrua» og nominasjon til Spellemannspris. I 2024 er han ute med sitt sjette album Midt på treet med blant annet tonesettinger av Børli-diktene «Under himmelen» og «Junikveld».

Elverum Fotoklubb

Fotokonkurranse med Hans Børlis dikt som tema

Høsten 2023 arrangerte Elverum Fotoklubb «Taigaen Fotofestival» for andre året på rad. Resultatet kan beskues under Junikveld, da de premierte og antatte fotografiene stilles ut i kjellerbua i Oppistun. Hans Børli-selskapet har bidratt i juryen og støttet utstillingen økonomisk.

Vestmarka sangkor

Vestmarka sangkor har blitt Junikvelds «huskor». Koret framfører et bredt repertoar som spenner over alt fra pop og rock til salmer og viser. De er spesielt glade i Hans Børlis diktning, og et av høydepunktene for koret var deltagelsen i Børlis 100-års jubileum med tonsettinger og arrangementer gjort av korets dirigent, Solveig Hem Sørli.

Utstillingen og salg av mat åpner kl. 12.00
Hovedprogrammet begynner kl. 14.00.
Ta med stol!

Mat og drikke fra Max Ivan.